Respect!

Vrienden van SCMH

Acomodatie

  • Sportpark spoorzicht
  • Mr. Schendelerstraat 12
  • 5464 RD Mariaheide
  • Telefoon: 0413-367251
  • E-mail: info@scmh.nl

Bestuurszaken

Er worden regelmatig beslissingen in de bestuursvergaderingen genomen, die de leden van SCMH direct aangaan. Vandaar dat we deze link op de SCMH-site in het leven geroepen hebben. Op deze manier kunnen wij jullie direct informeren over genomen besluiten c.q. veranderingen.

 

Vertrouwenspersoon

Door enkele overkoepelende organisaties is verenigingen geadviseerd om, indien nog niet aanwezig, een VERTROUWENSPERSOON binnen de vereniging te benoemen. Leden en vrijwilligers zouden dan bij deze persoon terecht moeten kunnen om zaken waar men mee zit, in vertrouwen te bespreken of in ieder geval kenbaar te maken. Indien noodzakelijk kunnen er acties volgen, waarbij namen niet naar buiten worden gebracht. Deze blijven te allen tijde alleen bekend bij deze VERTROUWENSPERSOON. Het hoofdbestuur heeft besloten om hier in mee te gaan en deze taak onder te brengen bij de voorzitter. Eenieder die iets dwars zit of eens lekker het hart wil luchten kan een afspraak maken met Bert van den Broek (tel. 343042). Het dienen overigens wel serieuze zaken te zijn. Voor alle overige, niet vertrouwelijke, zaken kunnen natuurlijk alle bestuursleden aangesproken worden. Aan het einde van dit seizoen zal bekeken worden, of we in de toekomst verder zullen gaan met de vertrouwenspersoon.

Lege cardridges

In de kantine staat nog steeds een doos voor lege cartridges.
Hopelijk blijft iedereen de lege cartridges inleveren bij SCMH, want met het geld dat we hiervoor krijgen, kunnen we aardige dingen doen.

Recycle je Frituurvet

Vanaf 1 december 2011 kan oud frituurvet ingeleverd worden op Sportpark Spoorzicht,
Mr. Schendelerstraat 12 in Mariaheide. 
Leden, buurtbewoners, dorpsgenoten, familie, vrienden,  iedereen kan oud frituurvet in plastic
flessen deponeren in de GELE CONTAINER achter het kantinegebouw (tegen de straatkant).
Vanaf de straatkant kunt u ook bij de gele container.
Hieronder enkele tips:
Hoe weet ik wanneer frituurvet aan vervanging toe is?
Goed omgaan met frituurvet betekent tijdig verversen. Dit voorkomt dat het frituurvet te oud wordt en daardoor in kwaliteit achteruit gaat. Enkele tips:
• Vul de friteuse nooit bij, maar ververs altijd de gehele inhoud.
• Filter na elk gebruik. Laat vloeibaar frituurvet en olie afkoelen en giet het door een filter of schone doek. Vast frituurvet moet worden gefilterd als het nog vloeibaar is. Laat het daarom afkoelen tot ongeveer 100 graden.
• Maak de friteuse na elke keer frituren goed schoon met water en zeep of een speciaal schoonmaakmiddel.
• Ververs het frituurvet of de olie na 5-7 keer frituren of houd het advies op de verpakking van het frituurvet aan.
• Het is tijd om het frituurvet te verversen als het:
• een sterke geur of smaak krijgt;
• verkleurt naar donkerbruin of zwart;
• gaat walmen;
• blijft schuimen na het toevoegen van snacks;
• stroperig wordt;
• onder het minimum niveau komt.


Maakt het uit welk frituurvet ik gebruik?
Vloeibaar frituurvet is net als olie vloeibaar bij kamertemperatuur. Het wordt meestal verpakt in een kunststof fles. Omdat het dus ook in afgekoelde vorm vloeibaar is, is het gemakkelijk terug te gieten in de originele verpakking. Maar ook vast frituurvet is geschikt om te recyclen. Bij vast frituurvet kan je het laten afkoelen tot ca. 100 graden waarna het in een af te sluiten plastic fles te gieten is.
Vloeibaar frituurvet wordt gemaakt van plantaardige oliën. Door de speciale samenstelling is het zeer geschikt om in te frituren. Bovendien is het rijk aan onverzadigde vetzuren en daarom een gezonde keuze. Onverzadigde vetzuren verlagen het cholesterolgehalte, en een laag cholesterolgehalte kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Interne periodestand

  Team GS PT DPV DPT Gem.
1. SCMH 1  4  12  9  3  3.0
2. SCMH 5  4  9  8  5  2.3
3. SCMH 4  3   6  9  4  2.0
4. SCMH 35+1  2  3  6   9   1.5
5. SCMH 2  4  4   13  15  1.0
6. SCMH 6  3  3   6  11

 1.0

7. SCMH 3  3  1   9   16  1.3