Respect!

Vrienden van SCMH

Acomodatie

  • Sportpark spoorzicht
  • Mr. Schendelerstraat 12
  • 5464 RD Mariaheide
  • Telefoon: 0413-367251
  • E-mail: info@scmh.nl

3e overwinning voor SCMH: FC de Rakt slachtoffer: 2-1 (foto's)

Geplaatst op: 08-10-2017

Wedstrijden tegen FC de Rakt hebben altijd iets speciaals. Het zijn echte derby’s, waarbij men toch respect voor elkaar heeft. Voor SCMH is de Rakt vaak een lastige tegenstander. Vorig seizoen speelde SCMH de kampioenswedstrijd tegen de Rakt en won toen, voor de ogen van het massaal meegereisde publiek, terecht en verdiend met 2-0 en kon de champagne vloeien. Vandaag was FC de Rakt uit op revanche, dus was SCMH gewaarschuwd. 

 

FC de Rakt maakte de revanche-perikelen echter niet waar. Voetballend was SCMH, zeker de tweede helft, de bovenliggende partij. De thuisploeg maakte meteen een einde aan de goede ideeën van FC de Rakt. Binnen 10 minuten stond de 1-0 op het scorebord. De sterk spelende Mike Linders zette goed door en stelde met een fraaie assist vanaf de achterlijn, Pieter van der Velden in staat de 1-0 in de touwen te werken. Het spel golfde hierna over en weer, met weinig echte kansen voor beide teams. Aderlating voor SCMH was het uitvallen van Rik van Asseldonk, die al niet okselfris aan de wedstrijd was begonnen. Hij werd vervangen door Clint Bekkers, die als voorstopper de plek van Bram van Os overnam en dit nagenoeg foutloos deed. Bram op zijn beurt, werd laatste verdediger in plaats van Rik. Helaas moest Bram zich na de thee laten vervangen door Rik Kanters, daar hij geblesseerd raakte bij een ultieme poging een doelpunt te voorkomen, wat dus ook lukte. Maar wel ten koste van een uitvalbeurt! FC de Rakt kon het de eerste helft nog wel enigszins bijbenen, maar echte kansen kreeg het niet. De gelijkmaker kwam dan ook helemaal onverwacht uit de lucht vallen. Een inzet werd van richting veranderd en toen keeper Twan Rauh daarbij ook nog een schuiver maakte, was het kassa voor de Rakt: 1-1. Dit was eigenlijk de eerste en enige kans voor FC de Rakt in de eerste helft. De enige mogelijkheid voor SCMH om weer op voorsprong te komen kwam in de 30e minuut. Een lange bal van achteruit werd door Paul Daandels doorgekopt, waarna Mike Linders vrij op het vijandelijke doel af kon. Hij stuitte echter op de keeper, de beste man aan de zijde van FC de Rakt. Uit de rebound nam Bob van den Berg de bal meteen, maar deze ging net naast. Met de 1-1 ging men de thee opzoeken.

In de tweede helft kwam FC de Rakt eigenlijk niet meer in het verhaal voor. SCMH zorgde alleen nog maar voor de sensatie. Na vier minuten kon er bijna al weer gejuicht worden: een voorzet van Koen van Asseldonk werd door Koen Verhagen op fraaie wijze ingeschoten. Met een fantastische reflex wist de Udense keeper een doelpunt te voorkomen. Ruim 5 minuten later was Koen Verhagen, na een geweldige steekpass van Mike Linders, dichtbij een doelpunt, maar wederom was de keeper een sta-in-de-weg; corner, maar die leverde niets op. Een volgende kans, nu met succes, was alweer voor de thuisclub. Bob van den Berg speelde strak in op Mike Linders, die de bal; panklaar legde voor de doorgelopen Bob: 2-1 voor SCMH. Een zeer fraai doelpunt, wat met bijzonder veel gejuich door SCMH werd ontvangen. De enige kans voor FC de Rakt in de tweede helft werd door Twan Rauh vakkundig onschadelijk gemaakt, waarmee hij zijn doel verder schoon hield. In het resterende halve uur was er nog drie keer een moment van opleving voor de thuisploeg. Na een rush zette Arjo Verkuijlen Koen Verhagen in schietpositie, maar diens pegel eindigde in het zijnet. Mike Linders nam vervolgens vanaf ca. dertig meter een door hem verdiende vrije schop. De bal ging, buiten bereik van de keeper, net naast de verkeerde kant van de paal. Het laatste wapenfeit was voor Roy van de Boogaard, die na een assist van Pieter van der Velden vrij op doel af ging en ook dit keer was de Udense keeper winnaar in het een-tegen-een duel.

De opluchting aan SCMH-zijde was groot, toen de goed-leidende scheidsrechter van dienst voor het einde floot. De overwinning kreeg nog extra cachet, toen bleek dat SCMH, met 9 punten uit 3 wedstrijden, een mooie tweede plaats op de ranglijst bezette. Op doelsaldo moet het grootste kanshebber voor de titel, Nulandia, nog boven zich dulden. Voor SCMH een ongekende start in dit seizoen 4e klasse!      

 

Afbeeldingen

Meer nieuwsPagina's: 1

Interne periodestand

  Team GS PT DPV DPT Gem.
1. SCMH 1  4  12  9  3  3.0
2. SCMH 5  4  9  8  5  2.3
3. SCMH 4  3   6  9  4  2.0
4. SCMH 35+1  2  3  6   9   1.5
5. SCMH 2  4  4   13  15  1.0
6. SCMH 6  3  3   6  11

 1.0

7. SCMH 3  3  1   9   16  1.3