Respect!

Vrienden van SCMH

Acomodatie

  • Sportpark spoorzicht
  • Mr. Schendelerstraat 12
  • 5464 RD Mariaheide
  • Telefoon: 0413-367251
  • E-mail: info@scmh.nl

SCMH wint verdiend met 3-1 van Vorstenbossche Boys

Geplaatst op: 13-05-2018

 

Door: Bert van den Broek

 

In deze ‘terugwedstrijd’ tegen de buren uit Vorstenbosch heeft SCMH zich meer dan verdiend gerevancheerd. Destijds speelden de groenwitten hun slechtste wedstrijd en verloor ‘slechts’ met 2-0, mede omdat de Boys hun kansen niet benutten. Vandaag was SCMH de betere ploeg en besliste de wedstrijd reeds in de eerste helft.

De gastheren begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en kwamen in de 9e minuut al op voorsprong. Een corner van Roel Bekkers caramboleerde al dan niet via de keeper rechtstreeks in het doel, wat het talrijke Heise publiek in de miezerregen deed juichen: 1-0. Meteen hierna volgde bijna de 2-0, maar het verwoestende schot van Mike Linders kwam via onderkant lat weer terug het veld in. SCMH dicteerde de wedstrijd, kon de bal goed rondspelen en leuke combinaties opzetten. Vorstenbosch speelde zeer slap, waardoor de Heise goalie een gemakkelijke 1e helft had. Na een half uur was er een uitbraak over links. Menno van Hees kon voorzetten en Pieter van der Velden liet met links de keeper helemaal kansloos en de 2-0 was een feit. Dezelfde Pieter van der Velden zorgde met een afstandsschot vijf minuten later zelfs voor 3-0 en de wedstrijd was in de pocket. Terwijl Vorstenbosch zich amper manifesteerde, had SCMH met schoten van Roel Bekkers en Bram van Os nog mogelijkheden op uitbreiding van de stand, maar het net werd niet gevonden. De beste kans was nog voor Paul Daandels, maar zijn schot ging via buitenkant paal naast. Een uitbraak vlak voor de thee zou de 4-0 moeten zijn, maar de voorzet van Roel Bekkers was voor Mike Linders een onmogelijke opgave om doeltreffend af te ronden. Vriend en vijand zat er licht doorheen en was blij met het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter Lenssen. 

In het begin van de 2e helft, met Clint Bekkers voor Arjo Verkuijlen, eenzelfde spelbeeld. SCMH schiep zich een legio aan kansen, maar deze waren niet besteed aan de mannen van Fred en Patrick. Later kwam Roy van de Boogaard de moegestreden Mike Linders nog vervangen. Daar de Boys halverwege de 2e helft hun aanvoerder doorschoven naar de voorste linie, kwamen er kansjes voor de gasten. Eénmaal zelfs met succes. Een voorzet van dezelfde aanvoerder werd met een ferme knik onder keeper Twan Rauh door tegen het net gewerkt, wat de 3-1 betekende. In de slotfase werd het zelfs nog hectisch voor het Heise doel. Eerst was Twan Rauh al gepasseerd en in de aansluitende scrimmage wist uiteindelijk Rick Kanters de bal weg te werken Een minuut later tikte de Heise keeper een bal onder uit de hoek. De opvolgende corner ging via bovenkant lat over. In deze laatste fase zwakte SCMH enigszins af, wat de Boys meer mogelijkheden gaf. Dit was echter te laat om de punten mee naar de Vorstenbossche kermis te nemen. Die bleven dit keer op de Beach Party bij SCMH, waar het zonnetje door deze overwinning extra scheen. 

Door dit resultaat en die van de andere wedstrijden maakt SCMH een sprongetje naar de 6e plaats en heeft de 5e in het vizier. Dan moet er volgende week gewonnen worden van Avesteyn. 

 

P.S. Het verslag van Cito – SCMH van 10 mei volgt nog.

 


Meer nieuwsPagina's: 1

Interne periodestand

  Team GS PT DPV DPT Gem.
1. SCMH 3  8  17  23  19  2.1
2. SCMH 4  7  13  22  10  1.9
3. SCMH 2  7  13  23  16  1.9
4. SCMH 1  12  17  30  29  1.4
5. SCMH 35+1  8  11  19  18  1.4
6. SCMH 6  8  9   17  22

 1.1

6. SCMH 5  8  6   14  24

 0.8

7. SCMH VetZat  3  1   2   6  0.3