Respect!

Vrienden van SCMH

Acomodatie

  • Sportpark spoorzicht
  • Mr. Schendelerstraat 12
  • 5464 RD Mariaheide
  • Telefoon: 0413-367251
  • E-mail: info@scmh.nl

SCMH wint in spektakelstuk van Cito (10 mei 2018)

Geplaatst op: 16-05-2018

Door: Ron van de Laar

OSS - Mei-maand is doelpunten maand. In elk geval voor SCMH. Want de doelpunten vallen tijdens de wedstrijden van SCMH als rijpe appels van de boom. Na het spektakelstuk in de derby tegen FC De Rakt en de zevenklapper tegen VOW, ontaarde de inhaalwedstrijd op Hemelvaartsdag tegen het Osse CITO in een zinderende clash met een waar doelpuntenfestival. De teller stopte bij tien doelpunten: vier voor de Osse thuisploeg en zes voor de Heise bezoekers, die daardoor drie belangrijke punten konden bijschrijven en nu zeker zijn van klassebehoud.    

CITO voor het seizoen als een van de titelkandidaten bestempeld, heeft de punten ook nog keihard nodig om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Het seizoen heeft hen niet gebracht wat ze er van hadden verwacht. De wedstrijd tegen SCMH was misschien wel exemplarisch. Want de thuisploeg begon voortvarend aan het duel en liet zien heel aardig te kunnen voetballen. De openingstreffer in de zestiende minuut kwam tot stand na een mooi uitgespeelde aanval waarin de bal werd terug gelegd op de rand van de zestien en vervolgens onhoudbaar achter de Heise keeper werd geschoten: 1-0. Maar zo makkelijk kwamen de Ossenaren niet van de bezoekers af. Want al snel zette SCMH de wedstrijd volledig op zijn kop door optimaal te profiteren van het geklungel en de flaters achterin bij CITO. De achterhoede bleek de grote achilleshiel van de thuisploeg. In de 21e minuut scoorde SCMH op curieuze wijze de 1-1. Na een gruwelijk misverstand achterin bij de Ossenaren was het Koen van Asseldonk die in een woud van spelers het gaatje vond en de bal achter de doelman frommelde.  Amper acht minuten later sloeg SCMH opnieuw toe en wederom was het een chaos achterin bij CITO. Na een vrije trap stond Roy van den Boogaard pardoes helemaal vrij voor de keeper en wipte de bal behendig over hem heen: 1-2. SCMH pakte door en kwam via Bob van den Berg op 1-3. Hij kopte raak uit een corner. Nog geen twee minuten later, in de 39e minuut, zat SCMH helemaal op rozen toen Mike Linders na een snelle uitbraak de bal perfect voorgezet kreeg bij de tweede paal en diagonaal binnen schoot: 1-4! 

Een oorwassing dreigde voor de thuisploeg. Maar de Ossenaren kwamen getergd na de theepauze het veld weer op en waren van plan het een en ander recht te zetten. In die missie leken ze nog bijna te slagen ook, want al snel volgde de 2-4 aansluitingstreffer. SCMH stond onder zware druk en had het lange tijd lastig tegen de bewegelijke Osse spitsen. Een nieuw CITO doelpunt kon welhaast niet uitblijven, en dat kwam er ook maar op uiterst curieuze wijze. In de 66e minuut trapte SCMH de bal uit voor een blessurebehandeling van één van de eigen spelers. Daarna is het in het voetbal gebruikelijk dat het spel weer wordt hervat met een ingooi van de tegenstander die de bal vervolgens sportief inlevert bij het benadeelde team. Alleen ging het dit keer een beetje mis. De thuisploeg gooide in en schoot vervolgens de bal iets te hard en scherp terug langs de verbouwereerde Twan Rauh, die totaal niet op deze bal gerekend had en hij vloog er zomaar in: 3-4! Consternatie alom en de gemoederen leken even verhit te raken. De scheidsrechter suste de boel en kon ook niet anders dan het doelpunt goedkeuren. Uit sportiviteit en 'schuldgevoel' werd SCMH vervolgens vanaf de aftrap vrije doorgang verleend naar het CITO doel en zo kon Mike Linders de marge weer naar twee doelpunten brengen: 3-5. Maar daarmee was het nog niet gedaan, want met verse krachten in het veld gingen beide ploegen op zoek naar nog meer doelpunten. Het regende in het laatste kwart van de wedstrijd vervolgens kansen aan beide zijdes. De ingevallen Paul Daandels bewees al snel zijn waarde door koud in het veld meteen te scoren na een fraaie counter: 3-6. SCMH kon nog verder uitlopen, maar Mike Linders had dit keer pech en raakte de paal. Ook Roel Bekkers had nog een dot van een kans maar kon de keeper niet passeren. Het slotakkoord was voor CITO dat nog wat buskruit over had en eerst nog de Heise lat teisterde om vervolgens twee minuten voor tijd met een snelle uitval nog een doelpunt te scoren. Toen de 'kruitdampen' na het laatste fluitsignaal opgetrokken waren, stond er een 4-6 eindstand op het scorebord.  

 

Meer nieuwsPagina's: 1

Interne periodestand

  Team GS PT DPV DPT Gem.
1. SCMH 3  8  17  23  19  2.1
2. SCMH 4  7  13  22  10  1.9
3. SCMH 2  7  13  23  16  1.9
4. SCMH 1  12  17  30  29  1.4
5. SCMH 35+1  8  11  19  18  1.4
6. SCMH 6  8  9   17  22

 1.1

6. SCMH 5  8  6   14  24

 0.8

7. SCMH VetZat  3  1   2   6  0.3