• In seizoen 2022-2023 speelt SCMH 1 wederom in de 4e klasse H (Zuid II). Het treft nagenoeg dezelfde tegenstanders als vorig seizoen. Als vanzelfsprekend is kampioen Vorstenbossche Boys gepromoveerd naar de 3e klasse. Dit is voor SCMH een fikse aderlating, daar dit al jaren een derby is om van te smullen. En het is niet alleen knallen binnen de lijnen! Daarnaast is SJO/SSA Vesta’19 na het winnen van de nacompetitie naar de 3e klasse gegaan. Zij treffen elkaar in de 3e klasse D (Zuid I). Ulysses was na alle gespeelde wedstrijden de drager van de rode lantaarn, wat automatisch degradatie naar de 5e klasse betekende. Hier gaat Ulysses samen spelen met SBV uit Haaren onder de naam SJO/SSA VITA.

  Om de klasse weer op sterkte te krijgen, zijn drie nieuwe teams toegevoegd. HBV uit Beers werd kampioen in de 5e klasse. Het was ongenaakbaar (verloor slechts één keer) en scoord,e met regiotopscorer Jeroen Bardoel in haar midden, maar liefst 95 keer. Een tegenstander om rekening mee te houden. De twee overige clubs komen uit Limburg en zijn beide gestrand in de nacompetitie voor promotie: SV Milsbeek en Achates uit Ottersum. Eerstgenoemde Milsbeek werd uitgeschakeld door SJO/SSA Vesta’19, terwijl SPV uit Vlierden te sterk was voor Achates.  

  De andere verenigingen speelden vorig seizoen ook alle in de klasse van SCMH. Tegen deze teams werden wisselende resultaten behaald. De enige derby’s die voor SCMH zijn overgebleven, zijn de wedstrijden tegen FC de Rakt. Alle teams gaan uiteraard voor het kampioenschap, maar zeker Cito zal wederom een poging wagen voor de overstap naar de 3e klasse, maar het zal dan ook het tweede deel van het seizoen moeten blijven presteren.

  De volledige indeling (4e klasse H) is als volgt:

  Achates Ottersum

  Achilles Reek

  Cito Oss

  FC de Rakt Uden

  Festilent Zeeland

  VV Gassel

  HBV Beers

  Herpinia Herpen

  Juliana Mill

  SV Milsbeek

  NLC’03 Lith

  SCMH

  SES Langenboom

  SIOL Katwijk