• Festilent pakt kampioenschap in Mariaheide

  Door Bert van den Broek Eindstand: 2-3

  Festilent kwam naar Mariaheide om met het kampioenschap huiswaarts te keren. Met de 1-1 in Zeeland in het achterhoofd wilde SCMH zich niet zomaar gewonnen geven en er alles aan doen om dit kampioenschap, in ieder geval voor één week, uit te stellen. Nadat de Zillandse bussen geparkeerd waren en nagenoeg geheel Zeeland binnen de Heise poorten was én de eerste rookwolken waren opgetrokken, kon het startsignaal gegeven worden. SCMH weerde zich kranig, vooral in het eerste deel van de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong. Een onterechte strafschop voor Festilent was misschien wel het keerpunt van de wedstrijd, waardoor de punten mee naar Zeeland gingen.

  Beide ploegen begonnen de wedstrijd met de intentie de drie punten in de eigen zak te steken. Voor SCMH zag het er heel goed uit en kwam na ruim 5 minuten zelfs op voorsprong. Mede door een uitschuivertje van de keeper van Festilent kon Koen Verhagen de 1-0 binnenkoppen. Festilent raakte niet in paniek en toonde een stukje strijdlust. SCMH ging hier in mee, zodat het vooralsnog geen saaie wedstrijd werd. Festilent was voetballend iets beter en kwam op 1-1. Bij een onoverzichtelijke situatie was een ‘gat’, waar de bal precies werd in geprikt. Twee voetballende teams, SCMH kwam iets meer aan voetballen toe, creëerden echter maar weinig kansen. Een fraaie was voor SCMH, waarbij Paul Daandels een voorzet van Koen Verhagen ternauwernood miste. Een cruciaal moment vlak voor rust werd SCMH fataal. Een onbedoelde handsbal van Thomas van der Velden buiten de 16 werd door de scheidsrechter, die op grote afstand stond, beoordeeld als binnen de beruchte lijnen. Dus strafschop. Protesten door spelers en assistent-scheidsrechter mochten niet baten: de pingel bleef staan. Dit buitenkansje werd door hun ‘man van de club’ Bram Geurts met beide handen aangegrepen: 1-2. Op enkele schermutselingen na bleef de 1-2 tot de thee staan.

  De tweede helft was koud bezig, of de stand werd alweer gelijk getrokken. Roy van den Boogaard reageerde slim na een overtreding van Festilent, waardoor SCMH ook een kadootje (penalty) kreeg, door eenieder gezien als een goedmakertje. Stan Rovers schoot de bal feilloos binnen, wat de 2-2 betekende. Festilent wilde koste wat kost met een overwinning deze wedstrijd afsluiten en kreeg de overhand. SCMH wisselde Thomas van der Velden voor Roel Bekkers, en later nog Bram van Os voor Rik van Asseldonk, maar het bood geen soelaas. Halverwege de tweede helft kwam Festilent op 2-3. Vanaf de 16-meterlijn kon een Zeelander vrij inschieten en daar het vrij druk was voor keeper Dave van Doorn, had die geen zicht op de bal. Hierna bloedde de wedstrijd, wat SCMH betreft, een beetje dood. Rik Kanters kwam kort voor tijd nog met een prima schot, wat over ging. Festilent kreeg nog enige kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

  De punten en het kampioenschap waren voor Festilent. Terecht, want nagenoeg het gehele seizoen tot op heden hebben zij de koppositie bezet gehad. De felicitaties, middels een bloemetje, waren voor de blauw-witten uit Zeeland.

   

  Voor alle foto's ga naar: https://photos.app.goo.gl/jMzc8oaXxEkgLRLM8