• Onnodig verlies voor SCMH na gemiste kansen.

  Door Ron van de Laar

  Op deze schitterende zondag speelde SCMH haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen HBV uit Beers. HBV stond voorafgaand aan de wedstrijd op de achtste plaats in de ranglijst, terwijl SCMH vijf punten minder had en op de tiende plek stond.

  SCMH begon overtuigend aan de wedstrijd en liet dat meteen zien. In de derde minuut kreeg Roel Bekkers een goede mogelijkheid om namens de thuisploeg de score te openen. Hij wist de buitenspelval te omzeilen en kreeg een vrije doortocht naar het doel, maar helaas kon hij deze kans niet benutten. Nog geen twee minuten later volgde een fraaie poging van Gijs Donkers, die met een gekruld schot de keeper van HBV dwong tot handelen. Na deze sterke start zakte SCMH echter weg en kwamen de gasten uit Beers sterk opzetten. In de 12e minuut werd de eerste waarschuwing van HBV nog onschadelijk gemaakt door de keeper van SCMH. Enkele minuten later kwam SCMH zeer goed weg nadat de spits van HBV bij een één-op-één situatie de bal naast het doel mikte. De thuisploeg had nog meer geluk toen de bal na een handige actie van HBV op de paal belandde. Maar het geluk van SCMH was op na deze drie riante mogelijkheden van de gasten, want bij de volgende aanval werd de bal snel van links voorgetrokken en onhoudbaar in het dak van het doel geschoten: 0-1 voor HBV.

  HBV bleef het doel van SCMH bestoken via gevaarlijke uitbraken. Keeper Dave van Doorn bracht fraai redding op een lastige zwabberbal van afstand. Eindelijk volgde er weer een reactie van de thuisploeg. Met een mooie pass zette Stan Rovers Koen Verhagen vrij voor de keeper, maar die raakte de bal niet goed en de kans was verkeken. Vlak voor rust kreeg SCMH nog twee uitstekende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Roel Bekkers maakte behendig gebruik van zijn snelheid en kwam in een rechtstreeks duel terecht met de Beerse keeper, die de inzet van Roel tot corner verwerkte. Even later kreeg Roel Bekkers weer een dot van een kans, maar deze keer probeerde hij het te mooi te doen en stiftte hij de bal naast. Zo stond SCMH met 0-1 achter bij rust.

  Helaas kregen de toeschouwers een teleurstellende tweede helft te zien. SCMH was niet in staat om een offensief op te starten en het leek zelfs alsof de krachten langzaam uit de spelers vloeiden door het warme weer, dat we dit voorjaar nog maar zelden gezien hebben. Trainer Stan Vos bracht daarom drie jeugdspelers in, in de hoop nieuw elan te brengen. Helaas profiteerde HBV optimaal van het tijdelijk wegvallen van de organisatie achterin bij SCMH. Een enorme fout in de achterhoede werd vakkundig afgestraft en daarmee kwam de uitploeg op een comfortabele

  voorsprong van 0-2 en zat daarmee op rozen. Het leek erop dat de wedstrijd beslist was. Totdat SCMH een vrije trap kreeg aan de rand van het zestienmetergebied. Rik Kanters schoot de bal dwars door de muur en bracht daarmee de spanning zowaar terug: 1-2. SCMH probeerde vervolgens in de absolute slotfase nog alles op alles te zetten om de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een kansrijke doelpoging van Koen Verhagen, die het vizier niet op scherp had staan, kwam de thuisploeg niet.

  Zo verloor SCMH eigenlijk totaal onnodig de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-2, voornamelijk door een gebrek aan scherpte voorin. Ondanks de sterke start en de kansen die ze hebben gehad, was het niet genoeg. Volgende week speelt SCMH haar laatste wedstrijd van het seizoen op maandag 2e pinksterdag uit tegen CITO in Oss.