• Door Nick van der Sanden

    HERPEN- SCMH en Herpina speelden afgelopen oktober in de thuiswedstrijd nog met 0-0 gelijk tegen elkaar. SCMH stond voorafgaand aan de wedstrijd net iets hoger op de ranglijst met drie punten meer. Deze voorsprong werd vandaag met drie punten uitgebreid, want dit keer wist SCMH wel de overwinning te behalen.

    De eerste helft ging gelijk op. Het was Herpinia dat in de 14e minuut de eerste grote kans kreeg. Na een een-tweetje kwam de Herpense spits vrij voor Dave van Doorn, maar die bracht redding. Een minuut later ging de bal er bijna aan de andere kant in. Een mislukte terugspeelbal was een prooi voor Roy vd Boogaard, maar zijn inzet werd door de keeper tot corner verwerkt. In de 35e minuut viel dan toch de 0-1 voor SCMH. Stan Rovers kreeg de bal op rechts, ging naar binnen om vervolgens de bal in de rechthoek te schieten. Helaas werd Herpinia in de 43e minuut terug in de wedstrijd geholpen. De Heise keeper liet een bal los, waarna de tegenstander er als de kippen bij was om dit buitenkansje binnen te tikken: 1-1.

    In de tweede helft was de eerste kans in de 60e minuut voor SCMH. Een voorzet van Koen Verhagen was net te scherp voor Roy vd Boogaard om zijn voet er goed tegenaan te zetten. Even later was het wel raak. Thomas vd Velden passte op Paul Daandels, die in één keer aflegde op Stan Rovers die de bal met een droge knal in de rechterhoek legde: 1-2. In de 69e minuut een kans voor Herpinia. Een voorzet vanaf rechts belandde bij een volledig vrijstaande speler uit Herpen die de bal geen richting kon geven en naast kopte. Na een ongelukkig botsing waarbij een speler van Herpinia en SCMH met de koppen tegen elkaar kwamen, kon de Herpense speler de wedstrijd niet hervatten. Net op het moment dat Herpinia nog met tien man speelde, was het Paul Daandels die de wedstrijd in de 80e minuut besliste en de 1-3 maakte. Er zat eerst nog een voet van een verdediger tussen, maar al vallend heroverde Paul de bal en tikte hem erin.

    Dit was ook de eindstand en door dit resultaat stijgt SCMH naar de 6e plek.