• SCMH in de slotseconden alsnog de verliezer bij FC Rakt

  Door Theo Raijmakers Eindstand: 4-3

  Op deze weer winderige zondagmiddag ging SCMH op bezoek bij FC de Rakt in Uden, een echte derby dus. Het grote verschil op de ranglijst gaf aan dat het voor de groen-witten een hele dobber zou kunnen worden. FC de Rakt bovenin op een gedeelde tweede plaats en al in het bezit van een periodetitel, SCMH na een serie nederlagen onder in de middenmoot.

  In het begin van de wedstrijd, die weer door veel supporters uit de Hei werd bezocht, was het verschil op de ranglijst echter niet te zien. SCMH, spelend op de counter, kreeg zeker enkele mogelijkheden. Maar ook de Rakt, met beter verzorgd veldspel, was niet ongevaarlijk. Na 20 minuten een tot dan eerste hoogtepunt uit de wedstrijd. Een mooie voorzet van rechts werd door Roy van den Boogaard vanaf 20 meter vol op de schoen genomen, waarna de bal onhoudbaar in de bovenhoek belandde: 0 – 1. Een prachtig doelpunt! De wedstrijd werd wel wat grimmiger zonder dat het echt vervelend werd, maar toch kreeg SCMH in korte tijd twee gele kaarten. De eerste was voor Rik Kanters, die een doorgebroken speler vastpakte. De tweede was voor de zoals altijd weer hardwerkende Bram van Os, omdat hij te duidelijk liet horen dat hij het niet eens was met de beslissing van de scheids. En het werd nog erger, want uit de volgens Bram onterechte vrije trap scoorde de Rakt de gelijkmaker, wat 1 – 1 betekende. In het vervolg werd de Rakt ook wel sterker en dat resulteerde in blessuretijd voor de rust in de voorsprong. Een mooie combinatie net buiten het strafschopgebied en zie daar in de uiterste hoek 2 – 1. Zuur voor SCMH; er werd niet meer afgetrapt.

  Na de pauze kreeg SCMH de wind mee en met een ongewijzigd team begon het aan de tweede helft. En al snel kwam SCMH weer in de wedstrijd. Een gekraakt schot van Roel Bekkers werd in tweede instantie prachtig binnengeschoten: 2 – 2. Een op dat moment verdiende stand. Drie minuten later was echter alles weer zoals het was: gepruts in het strafschopgebied door twee verdedigers, die elkaar hinderden. De bal viel zomaar voor de voeten van een de Rakt-speler en daar was weer de voorsprong: 3 – 2. Na deze domper knakte er iets bij SCMH en de Rakt werd nu nog sterker, maar SCMH kreeg zeker ook kansen. Een vrij trap van Rik Kanters: hard, maar recht op de keeper. De technische staf van SCMH ging aan het wisselen. Loek Vulders kwam voor de vandaag weer hardwerkende Roel Bekkers. Nog een prachtige kans voor Paul Daandels, die van dichtbij overschoot, gaf aan dat SCMH nog niet geknakt was. Een kwartier voor tijd werd een goed genomen vrije trap van Rik Kanters door Paul Daandels onhoudbaar ingekopt: 3 – 3. Justin Bleijswijk kwam, na lang geblesseerd te zijn geweest, voor Thomas van der Velden in de ploeg. Dat voetbal soms echt onrechtvaardig is, voelden de SCMH-supporters ver in blessuretijd. Een lange voorzet van rechts over alles en iedereen heen werd in de uiterste hoek onhoudbaar ingekopt door een de Rakt-speler. Een prachtige goal, maar daar had SCMH helemaal niets aan. En nog triester, de blessuretijd was zo ver opgelopen, dat er niet eens meer afgetrapt werd. Alles wat SCMH was, keerde moedeloos huiswaarts. Dit had het groen-witte team zeker niet verdiend!

  Komende zondag, tegen hekkensluiter Gassel, moet een beter resultaat haalbaar zijn.

  voor de foto's ga je naar https://photos.app.goo.gl/jMzc8oaXxEkgLRLM8