• Door Theo Raijmakers eindstand 0-0

  De 0 – 0 eindstand van SCMH tegen Juliana uit Mill was, volgens de talrijke toeschouwers op deze 2e paasdag een terechte eindstand.

  Vooraf aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen voor SCMH-vrijwilliger Harrie Heerkens, waarvan we afgelopen week afscheid hebben genomen, dat na een heel kort ziekbed. Ook speelden de spelers van SCMH met rouwbanden. In Harrie verliest SCMH behalve een goed mens ook een zeer trouwe vrijwilliger.

  Dan de wedstrijd die werd gespeeld tussen twee teams uit de middenmoot, waarbij Juliana de afgelopen tijd veel punten vergaarde, maar SCMH daarentegen al weken geen goede resultaten meer heeft behaald. Omdat er in deze 4e klasse een groot aantal teams in de middenmoot bivakkeren, heeft het behalen van punten meteen grote consequenties voor de stand.

  De wedstrijd begon niet goed voor beide teams; veel balverlies door een erg hobbelig veld en een harde wind dwars over het veld waren daar debet aan. Verrassend was de plaats op de linksback positie voor Tom Raaijmakers, die daar vaste waarde Bram van Os verving en dat met veel verve deed.

  Het duurde zeker tot de 25e minuut vooraleer er een goede aanval te zien was. Een speler van Juliana kwam alleen voor keeper Jonne Nooijen, maar een goede sliding voorkwam een score. Nog geen twee minuten later kwam de spits van SCMH in een goede scoringspositie, maar schoot naast. Kortom de wedstrijd was nu echt begonnen en goed te zien dat SCMH in deze fase de duels meer en meer won. Weer twee minuten later een geweldige redding van keeper Jonne Nooijen op een doorgebroken speler. De rust ging in met een 0 – 0 stand, maar alles wees erop dat het dat waarschijnlijk niet ging blijven

  Na de pauze toch weer dat rommelige van de eerste helft met veel balverlies en lange halen snel thuis-voetbal. De spelers ging dat ook irriteren en Paul Daandels kreeg daarvoor als eerste geel van de goed leidende scheidsrechter. Een compliment voor de spelers van SCMH die met heel veel inzet de wedstrijd toch naar hun hand wilden zetten. Dit kostte zichtbaar wel heel veel energie, zodat de technische staf van SCMH aan het wisselen ging. De eerste was “werker” Gijs Donkers, die vervangen werd door Roy v.d. Boogaard.

  In de 80e minuut de mooiste kans van de wedstrijd voor SCMH. Een voorzet van links werd van dichtbij door Roel Bekkers naar de grond gekopt, maar omdat hij zo hard was, sprong de bal via de lat weer over. Ook Juliana liet zich niet onbetuigd en toen ze centraal voor het doel op 20 meter afstand een vrije trap kregen was dat voor hen de beste kans, maar het schot smoorde in de muur. Maar een minuut later een geweldige redding van Jonne Nooijen op een afstandsschot; hij tikte bal via de paal naast het doel.

  Dave van Doorn kwam Thomas v.d. Velden vervangen en Clint Bekkers kwam voor de geblesseerde Stijn de Kort.

  Twee minuten voor de officiële speeltijd zou het echter toch nog mis kunnen gaan voor SCMH. De scheidsrechter wees terecht naar de strafschopstip voor een te grove tackel in het strafschopgebied. Deze keer had SCMH een engeltje op de lat. De spits van Juliana schoot de strafschop rechts van de keeper naast het doel. Een zucht van verlichting ging door het SCMH-publiek. Winst voor Juliana zou ook niet verdiend zijn geweest. Als Roel Bekkers, die toch weer een goede wedstrijd speelde, de laatste goede kans alsnog verzilverd had, was het een nog mooiere 2e Paasdag geworden voor SCMH.

  Een puntje erbij tegen een sterker geachte tegenstander, moet de opmaat zijn voor komende weken als het einde van de competitie nadert en de eindposities bepaald worden. Komende zondag komt Festilent op bezoek en die kan bij winst op SCMH kampioen worden.

   

  BEKIJK DE FOTO'S HIER