• Door Peter Verkuijlen  Uitslag: 3-1

    In een zwakke wedstrijd heeft SCMH op bezoek in Langenboom terecht met 3-1 verloren van SES. In de eerste helft was het nog enigszins een gelijk opgaande wedstrijd. De ruststand was 1-1. De tweede helft daarentegen was het vooral de thuisploeg die veruit het beste van het spel had en uiteindelijk ook terecht met de overwinning aan de haal ging. SCMH kon toen maar moeilijk uit de verdediging komen en wist bijna ook geen enkele doelrijpe kansen meer te creëren. SCMH oogde een beetje futloos en straalde weinig zelfvertrouwen uit. Het werd daarom ook een terechte nederlaag, inmiddels alweer de derde nederlaag op rij.

    In het begin was het een vrij gelijk opgaande wedstrijd. Duidelijk was wel dat de thuisploeg er een stevige wedstrijd van wilde maken wat gepaard ging met een tomeloze inzet en een trainer op de bank, die zich graag bemoeide met de beslissingen van de scheidsrechter. Kansen ontstonden er echter niet veel. Toch kwam SES in de 10e minuut bijna op voorsprong. Het houtwerk voorkwam dat er gescoord werd. Hierna kreeg SCMH iets meer grip op de wedstrijd en kwam zelfs in de 20e minuut op voorsprong middels een strafschop. Paul Daandels werd op onreglementaire wijze een goede scoringskans ontnomen. Stan Rovers benutte feilloos de toegekende penalty: 0-1 voor SCMH. Het verdere verloop van de eerste helft liet toen een meer gelijk opgaande wedstrijd zien. In de 35e minuut wist de thuisploeg toch langszij SCMH te komen via een lucky goal. Een corner van SES werd onvoldoende weggewerkt en belandde via de rug van een SCMH-speler in het doel. Dit werd ook de ruststand van 1-1.

    In de 2e helft werd Tom Raaijmakers vervangen door Thomas van der Velden. SES ging steeds meer de aanval zoeken en drong SCMH constant in de verdediging. Het was aan doelman Jonne Nooijen te danken dat de gelijke stand nog zolang gehandhaafd bleef. Met 2 formidabele reddingen wist hij zijn doel schoon te houden. Ook kreeg hij in de 75e minuut nog hulp van de doelpaal en leek een gelijkspel nog een optie voor de gasten. Kort hierna moest echter keeper Jonne Nooijen buigen voor de tegenstander. Een perfect genomen vrije trap werd in de 80e minuut snoeihard binnengeschoten en bracht de thuisploeg op voorsprong: 2-1 voor SES. SCMH probeerde hierna nog wel de gelijkmaker te maken, maar de overtuiging hiervoor ontbrak. SES speelde een gewonnen wedstrijd en zeker toen ze ook nog in blessuretijd een penalty mochten nemen en de stand op 3-1 konden brengen. Dit was tevens ook de eindstand. Het was een matige wedstrijd van SCMH 1 waardoor het ook een terechte nederlaag werd. Hopelijk is de inhaalwedstrijd op 2e paasdag tegen Juliana Mill een goede motivatie om een beter resultaat te behalen en het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen.