• SCMH verliest in blessuretijd van VOW

    Foto: Arno Korsten:

    ZIJTAART- Eerder dit seizoen speelden beide ploegen met 1-1 gelijk in Mariaheide. Ook op de ranglijst ontliepen de twee ploegen, SCMH had 1 punt meer dan VOW, elkaar niet viel. Tijdens de wedstrijd van vandaag was er ook geen groot krachtserverschil, toch was VOW de gelukkigste door in de blessuretijd met 2-1 te winnen.

    SCMH was in de beginfase de bovenliggende partij. Er werd goed druk gezet waardoor VOW er maar lastig uitkwam. Na 8 minuten liep Roel Bekkers zijn opponent eruit op rechts en kon alleen op de keeper af. Zijn schuiver in de handen van de keeper mistte helaas kracht en precisie.  Vijf minuten later kreeg SCMH een corner die eerst werd ingekopt waarna de keeper redding kon brengen. De rebound daarna door Bram van Os werd door een verdediger maar ternauwernood tot corner verwerkt. Na 20 minuten voetballen kwam VOW onder de druk uit en ging de wedstrijd wat meer gelijk op, met ook wat kansjes voor VOW. SCMH kreeg in de 37e minuut nog een kans. Tijme van den Broek schoot naast, zodat de ruststand 0-0 was.

    In de tweede helft weer twee gelijkwaardige elftallen. Toch was het VOW dat in de 56e minuut op 1-0 kwam. Een Zijtaartse speler liep zijn mannetje eruit en liet keeper Jonne Nooijen kansloos. Hierna moest SCMH op zoek naar de gelijkmaker. Die viel bijna in de 87e minuut na een scrimmage voor de goal. Niels van Vught raakte de paal en ook in de rebound ging de bal er miraculeus genoeg niet in. In de daaropvolgende aanval een halve minuut later kreeg Niels de bal weer, nam hem aan en volleyde hem zo over de keeper tegen het net: 1-1. Over de hele wedstrijd gezien een terechte stand. Maar toch ging SCMH zonder punten naar huis, want het was VOW dat in de blessuretijd nog de 2-1 maakte. Een afstandsschot  van VOW was zo hard dat Jonne Nooijen wel redding kon brengen, maar de bal niet klemvast kon pakken. In de rebound was VOW eerder bij de bal en tikte zo de winnende treffer binnen. Door dit resultaat gaat VOW in de ranglijst SCMH voorbij, dat naar de 8e plaats zakte.