• Sinterklaastijd in Mariaheide: SCMH en Cito geven kadootjes weg

    Rode lantaarndrager Cito -een ongekende plek voor de Ossenaren- kwam deze frisse zondag op bezoek. Het team was erop gebrand in Mariaheide de eerste overwinning van dit seizoen te behalen. De Spoorzicht-boys lieten dit niet zomaar gebeuren. Brutaal stond het Heise team na ruim een half uur op een 3-1 voorsprong. Door slordigheden kwam Cito voor de pauze nog langszij. Het bleef lang 3-3, maar in de laatste vijf minuten van de wedstrijd prikte SCMH er nog twee in, waardoor een verdiende 5-3 overwinning werd geboekt.


    Nadat Pupil van de Week Sef het net achter de Cito-doelman al had laten bollen was het de beurt aan de ‘grote’ mannen. In het begin was het van twee kanten aftasten, maar het eerste gevaar kwam van Cito: in de vijfde minuut zeilde een schot van Osse kant net voorlangs en was SCMH gewaarschuwd. In de negende minuut was het echter SCMH dat op voorsprong kwam. Nadat twee spelers van Cito met elkaar in botsing kwamen en daarmee Roy van den Boogaard vrije doorgang gaven, kon Paul Daandels de rebound omzetten in de 1-0 voorsprong. Als team was en bleef Cito een makkelijk voetballende ploeg, maar SCMH bood, middels een meer dan 100% inzet, goede tegenstand. Na een kwartier was er een vloeiend lopende combinatie van Cito, welke werd afgerond met een vlammend schot. Benefietkeeper Tom van den Nieuwenhuizen -stond altijd voor ‘het goede doel’- kon met een prachtige safe een doelpunt voorkomen. Twee minuten later kwam Cito dan toch op 1-1, nadat het een fout van Jelle van der Velden afstrafte. Een zeldzaam missertje van onze laatste man. Voor Cito was de pret van korte duur, want nog geen minuut later strafte Roy van den Boogaard een te korte terugspeelbal resoluut af en tekende voor de 2-1. Het werd voor Cito nog erger. Na ruim een half uur gaf Roy van den Boogaard vanaf links een puike voorzet, welke door Paul Daandels werd ingekopt. De Osse keeper pareerde op een geweldige manier, maar was kansloos op de rebound van dezelfde Paul: 3-1. Tot de 40e minuut leek een 3-1 ruststand niemand en niets in de weg te staan. De beste man van Cito dacht daar anders over en zag dat de Heise goalie iets te ver voor zijn doel stond, schoot de bal vanaf eigen helft fraai over de keeper heen en tekende daarmee voor de 3-2. Het werd nog erger. Door een misverstand kwam de bal voor de voeten van een totaal vrijstaande Cito-speler, die met dit buitenkansje wel raad wist en de 3-3 op het bord zette. De goed-leidende scheids vond het een mooie stand voor de thee. Voor het neutrale publiek tot dan toe een leuke wedstrijd, waarin van twee kanten ruimschoots met kadootjes gestrooid werd. Na de rust werden de teams zuiniger met de surprises, waarschijnlijk ingefluisterd door de coaches. 

    Tien minuten na de thee moest aanvoerder Bram van Os noodgedwongen vervangen worden, nadat hij ongelukkig door een medespeler werd geraakt. Tano van Hees, eindelijk terug van een lange blessure, kwam hem vervangen. Een kleine vijf minuten later volgde een mooi SCMH-aanval. Rick van Asseldonk gaf een diepe bal op Roy van den Boogaard. Die kon de bal terugleggen, waarna Rick een topvoorzet afleverde. Deze werd door Paul Daandels net naast geschoten. Deze aanval had méér verdiend! Hierna werd de moegestreden Clint Bekkers vervangen door Tom Brons. Er volgde een periode, waarin SCMH de problemen op zich afriep: het liep achter de feiten aan, kon niet meer in haar spel komen en kreeg veel vrije schoppen tegen. Gelukkig deed Cito hier niets positiefs mee. Ruim tien minuten voor tijd zag het daar echter wel naar uit. Een terecht toegekende vrije schop vanaf rechts werd in de korte hoek, buiten bereik van keeper Tom van den Nieuwenhuizen, op de paal geschoten. Een paar minuten later werd dezelfde keeper bijna wederom verrast met een hoge bal van Cito. Dit keer kon hij hem met een uiterste inspanning tot corner verwerken. Hierna herstelde SCMH zich en perste er een slotoffensief uit. Vijf minuten voor tijd werd een lange bal van Roy van den Boogaard in één keer door Niels van Vught over geschoten. Meteen hierna werd de bal ingeschoten door Tijme van den Broek en was de rebound een prooi voor Roy van den Boogaard, die met zijn tweede doelpunt voor de 4-3 zorgde. De koek was hiermee nog niet op, want in de laatste minuut gaf Koen Verhagen een lange bal op Roy van den Boogaard, die vrij kon doorstomen naar het vijandelijke doel. Zijn inzet werd door de keeper nog gekeerd, maar op het intikkertje van Niels van Vught was hij kansloos en stond het uiteindelijk toch nog 5-3 op het hartstikke nieuwe scorebord. De scheidsrechter vond het hierbij welletjes en, mede door enige krampgevallen, maakte hij een einde aan deze, over het algemeen gezien, vrij sportieve wedstrijd en kreeg SCMH de felicitaties van Cito.

    ‘Man van de wedstrijd’ was vandaag Roy van den Boogaard, terwijl ook Tom van den Nieuwenhuizen beslist een vermelding verdient. Bij deze.

    Door: Bert van den Broek