• Sportiviteit en respect

  We zien de laatste tijd dat er weer van alles gebeurt op en rond de velden, wat weinig met sportiviteit en respect te maken heeft. Naast de vele ongeregeldheden op de tribunes, waren de voorvallen in Turkije medio december toch wel het dieptepunt. Eerst slaat een voorzitter van een voetbalvereniging de scheidsrechter na de wedstrijd tegen de vlakte. Vervolgens is de week erna een massale vechtpartij tussen spelers, waar maar liefst 5 rode kaarten worden uitgedeeld. In Nederland hebben we uiteraard ook opstootjes en zo, en dan niet alleen in het betaalde voetbal. Die zien we op de televisie, maar in het amateurvoetbal gebeurt ook het een en ander, wat niets met sportiviteit te maken heeft. Regelmatig lezen we hierover in de kranten. Zelfs in het jeugdvoetbal komen excessen voor.

  SCMH en vele andere verenigingen zitten niet op zulke momenten te wachten.

  Voor de eigen vereniging heeft SCMH regels opgesteld. Voor actieve leden, voor vrijwilligers (waaronder leiders/coaches en trainers) én voor ouders en andere supporters. Deze regels zijn terug te vinden op de website van de vereniging (www.scmh.nl), onder het kopje “clubzaken”. Onder “algemene informatie” vindt men

  · SCMH sportiviteit en respect
  · Omgangsregels
  · Gedragscode (vrijwillige) medewerkers

  Hopelijk dragen deze regels bij tot een beter sportklimaat, hoewel het bij SCMH nog niet zo slecht gaat. Lees deze bij gelegenheid (nog) maar eens door en realiseer bij jezelf, welke gevolgen het kan hebben, wanneer je andere regels en normen hanteert.