Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse H

| Afgelastingen

header kantine1

Door: Theo Raijmakers
Eindstand: 0-2

Dat het duel tussen Milsbeek en SCMH een interessante zou worden, stond wel vast. Beide teams staan stevig in het linker rijtje, maar omdat SCMH in het begin van de competitie vrij gemakkelijk met 2-0 won, vertrokken de Heise mannen optimistisch naar Milsbeek. Echter, slecht weer met veel regen en het gemis van vier vaste elftalspelers zorgden ervoor dat trainer Tom van Dalen en zijn staf flink moesten puzzelen.

De wedstrijd begon gelijkwaardig al had Milsbeek het voordeel van een harde wind in de rug. Hun spelstijl was daarop afgestemd door de vele lange halen richting hun voorhoede. De verdediging van SCMH, waar de vaste waardes Bram van Os en Jelle v.d. Velden ontbraken, hadden dan ook veel moeite met dat spel van Milsbeek. In de 9e minuut was het dan ook raak. Een makkelijk weggegeven corner met daaruit voortvloeiend een hoge voorzet werd door de keeper en zijn medeverdedigers volledig gemist, waardoor de spits van Milsbeek makkelijk kon inkoppen: 1 – 0. Nadien werd het ook de wedstrijd van Milsbeek. SCMH kwam langere tijd niet onder hun druk uit en het was een wonder dat de score niet uitgebouwd werd. SCMH kon maar geen grip krijgen op de wedstrijd en alleen het feit dat de eerste kans voor SCMH pas in de 45e minuut kwam toen Bram Lomans op de keeper schoot.

De tweede helft zou anders moeten om te voorkomen dat de wedstrijd in een echt debacle eindigde. Maar gelukkig SCMH werd sterker, had meer balbezit al bleven de kansen nog achterwege. Het grootste deel van die tweede helft was voor SCMH en nu kwamen er ook kleine kansen en hoop was er voor een beter resultaat. Na 50 minuten; een corner net over. Na 65 minuten; Sebastiaan Mesa net naast. Zo ontstonden er mogelijkheden, maar geen doelpunten op deze natte zondag. Om toch nog meer uitgespeelde kansen te creëren werden, door de technische staf een aantal wissels doorgevoerd. Paul Daandels kwam voor Jorn de Koning, Koen Verhagen voor Pieter v.d. Velden, en later in de wedstrijd Thomas v.d. Velden voor Sebastiaan Mesa. SCMH bleef sterker maar was deze zondag niet in staat om echt gevaarlijk te worden. Toen SCMH achterin een op een ging spelen, was dat een kolfje naar de hand van Milsbeek waarna het in de 80e minuut bij een uitval, ook nog de onverdiende 2-0 scoorde.

Kortom, een vervelende dag voor SCMH met een tegenstander die vooral bezig was het spel op velden wijze te ontregelen door veel tijdrekken en irritant gedrag, waar de scheids van deze middag onvoldoende naar handelde.

Als dan 5 minuten voor tijd trainer Tom van Dalen ook nog rood krijgt, begrijpen de talrijke SCMH supporters daar helemaal niets van.

Samenvattend…..deze vervelende wedstrijd snel vergeten en op naar volgende week, uit naar SIOL in Katwijk bij Cuyk.

Agenda

01
mrt
CLUBDAG SCMH voorjaar 2021. Definitieve datum nader te bepalen.