Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse H

| Afgelastingen

header kantine1

Door: Peter Verkuijlen
Eindstand: 0-2

Op een slecht en moeilijk te bespelen veld heeft SCMH een dik verdiende overwinning behaald tegen Constantia. SCMH had nog iets goed te maken tegen deze tegenstander. Thuis had men onnodig verloren met 2-1 van Constantia. Toen verloor men door enkele onnodige verdedigingsfouten. Nu was daar geen sprake van en het was zelfs zo dat de gastheren amper een goede scoringskans wisten te creëren. Dit was vooral de verdienste van het gehele team van SCMH die erg vastberaden de wedstrijd speelde om hier de drie punten mee te nemen. Vanaf minuut 1 een consequente mandekking toepassen en de tegenstander geen millimeter ruimte geven om gevaarlijk te worden.

Zoals te verwachten was begonnen de gastheren sterk en fanatiek aan de wedstrijd die op een hobbelig en moeilijk te bespelen veld plaats vond. SCMH moest in de verdediging en de belangrijkste taak was om te voorkomen dat men snel op een achterstand zou komen. Dit duurde hooguit een kwartier, waarna SCMH meer de aanval ging zoeken en ook de thuisploeg eerder wist vast te zetten. Hierna ontstonden twee kleine kansen die te moeilijk waren om doeltreffend af te kunnen ronden. De eerste echte grote kans kreeg Roel Bekkers in de 45e minuut van de eerste helft. Deze wist na een snelle counter de keeper te omzeilen en zodoende de 1-0 op het scorebord te brengen. Een prima moment om te scoren, zo net voor de rust.

Vanaf het begin van de 2e helft was SCMH wederom de bovenliggende ploeg. Strak verdedigen en regelmatig de lange bal hanteren naar de spitsen toe. Tactisch was dit een goede zet van de trainer om deze strijdwijze toe te passen. Voetballen waar kan, maar niet schromen om de lange bal te hanteren op dit moeilijk te bespelen veld onder deze weersomstandigheden. In de 55e minuut nam de scheidsrechter een dubieuze beslissing, dit op advies van de grensrechter van Constantia. Deze liet een doelpunt afkeuren van SCMH wegens vermeend buitenspel. Twijfelachtig maar de VAR was helaas niet aanwezig. In de 70e minuut werd Jorn de Koning, dit uit voorzorg vanwege een lichte blessure, vervangen door Bram Lomans. Zoals te verwachten was ging Constantia de laatste 15 minuut steeds meer de aanval zoeken. Echt gevaarlijk werd het toch niet en de keeper van SCMH kon vrij eenvoudig zijn doel schoon houden. Aan de andere zijde van het veld ontstonden wel enkele kansen voor de gasten om de voorsprong te vergroten. Nadat invaller Koen Verhagen in de 86e minuut nog een goede scoringskans kreeg was het uiteindelijk Bram Lomans die de 2-0 wist te maken na goed doorzetten van Koen Verhagen in de 90e minuut. Een verdiende overwinning die bereikt werd door hard werken van de gehele ploeg, met een goede wedstrijdmentaliteit met de daarbij behorende inzet en vertrouwen. SCMH staat nu op de 2e plek op de ranglijst.

Agenda

01
mrt
CLUBDAG SCMH voorjaar 2021. Definitieve datum nader te bepalen.