• Verslagen kamp

  VERSLAG KORFBALKAMP
   
  Het korfbalkamp was dit jaar omgetoverd tot een festival: SPORTFEST! In plaats van naar een kampeerboerderij te gaan hebben we dit jaar het kamp laten plaatsvinden op het sportpark. Het sportpark werd met verschillende tenten omgetoverd tot een echt festivalterrein.
   
  Op woensdag heeft de kampleiding samen met vele ouders het festivalterrein gereed gemaakt door het opzetten van tenten en de verdere aankleding te doen. 
  Op donderdagochtend kon het SPORTFEST dan echt beginnen. De kinderen kwamen in hun mooiste festivaloutfit aan en nadat ze gefouilleerd waren door onze beveiliger konden ze beginnen met het klaarleggen van hun bed en het verder versieren van het festivalterrein en het maken van hun eigen tasjes. Donderdag hebben we verder het bekende Ren je Rot spel gedaan, lekkere pannenkoeken gegeten (wederom dank aan alle pannenkoekenbakkers), en een leuk avondspel gedaan. De kleinsten hebben een pyjamaparty gehad met een silent disco en voor de oudste hebben we nog een klein spelletje gedaan. 
  Vrijdag was ook weer een heerlijke dag! De dag begonnen we met yoga, daarna een zeskamp en afgesloten met een picknicklunch. In de middag hadden we een echte festivalmiddag waarbij de meiden zich konden optutten, naar een waarzegster konden, konden dansen bij de silent disco en op hun mooist op de foto werden gezet. Daarna was het tijd voor frietjes en ‘s avonds was het tijd voor de playbackshow en de cantus, beide een groot succes! Voor de oudste stond ‘s avonds nog de spooktocht op het programma.
  Zaterdag was het alweer tijd om alles op te ruimen en werd er nog een spelregelquiz en een leuk dorpsspel gedaan. Hierna was het weer tijd om naar huis te gaan.
  Een erg geslaagd kamp, met een heerlijk weertje!!
   
   
  VERSLAG VOETBALKAMP
   
  Ook dit jaar zijn we weer op voetbalkamp geweest. Op woensdagavond 8 mei zijn we met een fijne groep jongens en meiden weer naar Mariahout gefietst. De woensdag stond in het teken van groepjes maken, voetballen en een speurtocht in en rondom de boerderij. 
  Op donderdag kwamen er nieuwe kinderen bij. Sommige sloten aan bij de rest van het kamp en de jongste kinderen hadden hun eigen kampdag-programma. De dag stond in het teken van voetbal en bos/6-kamp spelletjes. De dag afgesloten met eten van een frietkar en bij het kampvuur. Aan het einde van de dag gingen de jongste kids en de oudere jeugd die niet bleven slapen weer naar huis.
  Op de vrijdag werd het voetbaltoernooi vervolgd en een smokkelspel in het bos gehouden Daarna douchen en nette kleren aan om naar het dorp te gaan voor de avondmaaltijd. Met gevulde magen werd er nog een quiz gemaakt bij de kampeerboerderij. Op zaterdagochtend, nadat alles opgeruimd was, was het tijd voor een laatste bosspel om de winnaars van het kamp te bepalen. Deze winnaars luisteren naar de naam: De Grondhappers.
   
  Namens de kampleiding iedereen bedankt die geholpen heeft voor wederom een mooi kamp.